Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek

  • narancs.hu
  • 2020. július 16.

Lokál

Sem tűzijáték, sem légiparádé nem lesz. De tisztavatás lesz.

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz – jelentette be a kormánynyinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban.
A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.

Az uniós helyreállítási csomagról szólva Gulyás kifejtette: azt nem lehet feltételekhez kötni, mert a tagállamok kormányai tudják a legjobban, milyen intézkedésekre van szükség. A tárcavezető kiemelte: a magyar kormány álláspontja egyértelmű. Mivel nem arról van szó, hogy a tagállamok befizetéseiből jön létre költségvetés, hanem közös hitelt vesznek fel, feltételeket ehhez kapcsolódva előírni nem lehet – magyarázta.

Hangsúlyozta: fontos, hogy ezt a forrást csak a gazdaság újraindítására, munkahelyteremtésre, a növekedés ösztönzésére lehessen fordítani, és a nemzeti kormányok tudják, melyek a legjobb intézkedések. Közösen vállalnak kötelezettséget az országok, így joguk van ahhoz, hogy a szerintük legjobb módon használják fel ezeket az összegeket – vélekedett.

Gulyás Gergely megjegyezte: nagyon eltérők a tagállamok álláspontjai, ezért nem biztos hogy eredményes lesz a hétvégi uniós csúcs.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk