Engedély nélkül áll át digitális oktatásra egy budapesti iskola

  • 2020. november 2.

Lokál

Minden tizedik tanár fertőzött az intézményben.

Vasárnap estig nem kapott hivatalosan engedélyt az igazgató arra, hogy hétfőtől az iskola átálljon digitális oktatásra. Ennek ellenére hétfőn nem térnek vissza sem a diákok, sem a tanárok a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba – válaszolta a Telex megkeresésére Berczelédi Zsolt.

A lap szombaton írta meg, hogy a gimnázium minden tizedik tanára koronavírus-fertőzött. Emiatt döntött úgy az iskola vezetősége, hogy nem vállalja az oktatást az eddigi formában.

Az igazgató már múlt hét szerdán, az első hat fertőzött tanár pozitív tesztje után felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). Mindkét hivatalos szervnél javaslatot tett a digitális munkarendre történő átállásra. Ezután csütörtökön két újabb, szombaton pedig még egy tanárról kiderült, hogy fertőzött. Ezeket az eseteket szintén egyből jelezték az Emmi és az NKK felé is. A minisztérium engedélyt nem adott az átállásra, a lap szerint csak arra figyelmeztette az igazgatót, hogy saját hatáskörében nem dönthet erről.

Berczelédi Zsolt azt mondta, az újraindítás előtt a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal letesztel minden diákot és dolgozót. Ezek elvégzését orvosként dolgozó szülők segítik majd.

Az EMMI hétfő koradélután a Telex kérdésére megerősítette, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban hétfőtől tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt. Az, hogy erre a minisztérium mikor tett javaslatot az operatív törzsnek, illetve hogy kiadták-e már az erről szóló határozatot, nem derült ki az EMMI válaszaiból.

Figyelmébe ajánljuk