Félbeszakadt a cirkuszi előadás Szegeden: oroszlán keltett pánikot

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 17.

Lokál

Egy szemtanú szerint az állat elszabadult, az Eötvös Cirkusz cáfol.

Rendkívüli esemény zavarta meg az Eötvös Cirkusz műsorát péntek este Szegeden, az Auchan áruház mellett: elszabadult az egyik oroszlán, ami miatt félbe kellett szakítani az előadást – írta meg a Délmagyar. Egy szemtanú szerint megfékezték az állatot, de nézők között kitört a pánik: elkezdtek menekülni, ami miatt kiürítették a sátrat és befejezték az előadást.

Az Eötvös Cirkus illetékese szerint, az oroszlán nem szabadult el: „a produkció végén, amikor mennek ki az állatok egy hosszú, hálós szakaszon futnak keresztül. Gyorsan szaladtak, párzási időszak van és amikor az egyik utolérte a másikat, az bepánikolt és belegabalyodott a hálóba. Nem tudtuk folytatni a műsort, de a protokoll szerint ilyenkor amúgy is ki kell üríteni nézőteret. A rendkívül szigorú biztonsági szabályok miatt nézők nem voltak veszélyben, az oroszlánnak sem esett baja, kiszabadítottuk és megvacsorázott. Az előadásból 20 perc maradt el, a nézőket meghívtuk egy másik előadásra” – fogalmazott.

A Magyar Narancs a közelmúltban foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy szabad-e állati produkciókat bemutatni a cirkuszokban.

Be kell-e tiltani a sokak által állatkínzásnak tartott cirkuszi idomítást?

Több mint 42 ezren írták alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy tiltsák be az állatok szerepeltetését a hazai cirkuszokban. A társadalmi igény megvan a változtatásra - de tényleg ez szolgálná az állatok érdekeit? „Elefántokat és más állatokat láncra verve, apró ketrecekben tartanak, veréssel kényszerítik őket arra, hogy fizikailag nehéz trükköket hajtsanak végre" - számol be a PeTA Deutschland munkatársa, Yvonne Würz.

(Borítóképünk illusztráció)

Neked ajánljuk