Fokozódik a hőség, 40 fok körüli lesz a hőmérséklet, péntek este enyhül majd az idő

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 18.

Lokál

Péntek estére hideg frontot várnak, ami esőt is hoz, ha minden igaz.

Az ország jelentős részére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtökön napközben az északkeleti tájakon 33-35 fok lesz, míg az ország más területein 36-37 fokos hőmérsékletre lehet számítani, a Közép-Dunántúlon és a Dél-Alföldön pedig még ennél is melegebbre, 38-39 fok is várható.

Az előrejelzés szerint pénteken még több helyen várható nagy forróság, akár a 40 fok sem lesz kizárt. Péntek este azonban már megérkezhet a vihar, amely egy kis lehűlést hoz, így a hétvégén már 30 fok alatt lehet a hőmérséklet. Nyugat felől érkezik majd a több napos, várhatóan záporokkal, zivatarokkal, akár zivatarláncokkal, erős széllel és áztató esővel is jelentkező hideg front. 30-60 milliméter esőt jósolnak a szakemberek, a legtöbbet a középső országrészbe várják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk