Földrengés volt Ausztriában, a magyar határhoz közel

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 14.

Lokál

Pár hónapja regisztráltak egy hasonló esetet. 

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben – írja az MTI. 

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közleményben tájékoztatta az a távirati irodát arról, hogy vasárnap 17 óra 14 perckor 3,1-es erősségű földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében. Magyarországról nem, Bécsújhelyről érkezett lakossági bejelentés. 

A vaol.hu szerint februárban már volt egy jelentősebb földmozgás, amelyet egész Burgenlandban érezni lehetett. Számos lakos, akit bútorrázkódás vagy nyikorgás ébresztett fel, a közösségi médián keresztül számolt be az észleléséről.

A GeoSphere Austria (ZAMG) osztrák földrengésszolgálat szerint a 4,4-es erősségű földrengés körülbelül 6 kilométeres mélységben történt. Az epicentrum Gloggnitztől délnyugatra, Eisenstadttól mintegy 56 kilométerre volt.

 

Címlapképünk illusztráció. Forrás: Unsplash.com. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk