Nyár elején térhet vissza az Uber Budapestre

  • narancs.hu
  • 2024. április 16.

Lokál

A pontos konstrukciót még nem ismerni, de azt ígérik, nem ugyanaz a szolgáltatás lesz, mint a Főtaxié.

Most már biztosan visszatér a magyar piacra az Uber, miután a cég megkapta a diszpécserszolgálati engedélyt is – válaszolta a Telex kérdésére a cég magyarországi részlegének kommunikációs ügynöksége, tehát a BKK után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is rábólintott a tervre.

Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak. A szolgáltatás várhatóan a nyár elején indul Budapesten.

A cég a Főtaxival együttműködésben lép piacra. A taxiscég nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd. A levélben azt írták, hogy a sofőröknek ez az együttműködés még több fuvart és bevételt jelent majd, de hogy miért, azt nem részletezték.

„A veletek történő elszámolás módja nem változik. A tagdíj mértéke változatlan, befizetésük a meghatározott időintervallumban történik a jövőben is” – olvasható a levélben, amiben azt is megemlítették, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnere továbbra is a Főtaxi lesz.

Az Uber szerint különálló szolgáltatásként tervezik a visszatérést Budapestre, tehát a Főtaxi létező applikációját nem érinti a dolog, az Uber sofőrjeit pedig Uber Taxival fogják szállítani.

Ennek a pontos mikéntje még ismeretlen: az Uber a budapesti szabályok miatt nyilván nem fog tudni úgy vetélytársak alá menni árakban, hogy visszahozza azt a helyzetet, amikor épp a hagyományos taxitársaságok üldözték el, a taxipiac viszont már így is annyira telített, hogy az Uberhez nagyon hasonló megoldásokkal dolgozó Boltot is támadni kezdték a taxisszövetségben.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk