Fegyverropogás, helikopterek: magyarok idegeivel játszanak a Terminátor 6 készítői

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 13.

Lokál

Az éves zajszennyezés 250–300%-át kell elviselniük, a Budapest Airport mégsem tesz semmit az ügyben.

Miközben a Budapest Airport büszkén számol be arról, hogy utasforgalmi rekordokat dönt meg, a repülőtér környezetében élő lakosság továbbra is szenved a lakosságot érdemben nem védő jogszabályok miatt, amely jogszabályokat a repülőtér a saját profitjának növelése miatt maximálisan kihasznál – írja közleményében a Kulturált Légi Közlekedésért Egyesület.

A fő problémát az okozza, hogy mindössze 75 méterre található a lakóövezet a reptértől, amit ráadásul most forgatási helyszínként is használnak, így a lakóknak extra zajszennyezést kell elviselniük. Az elmúlt héten sokan fegyverropogásra riadtak fel álmukból éjszaka, a Terminátor 6 forgatása miatt. A forgatásról semmilyen előzetes tájékoztatást nem kaptak.és nem kérték rá a beleegyezésüket sem, holott militáns jelenetek szimulálása a hozzá tartozó háborús hanghatásokkal, egyáltalán nem egy nemzetközi civil repülőtér profiljába illeszkedő tevékenység – vélekednek a közleményben.

A forgatás miatt az egyes kifutópályát lezárták, a kettes pályára terelve át a légi forgalmat. Emiatt az átterelések miatt Rákoshegy lakossága az ott jelenleg megengedett éves zajmennyiség 250–300%-át kénytelen elszenvedni.

Az egyesület felháborítónak tartja, hogy a Budapest Airport nem hajlandó konzultációra, nem hajlandó figyelembe venni a környékbeli lakosság problémáit, kifogásait, és arra hivatkoznak, hogy minden törvényes a működésükkel kapcsolatosan. „Határozottan kijelentjük, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetését végző Budapest Airport Zrt. a mindenkor hatályos hazai és nemzetközi jogszabályoknak és irányelveknek megfelelően, azokat betartva végzi tevékenységét” – nyilatkozta Fülöp Tamás, a Budapest Airport környezetvédelmi osztályának egyik vezetője nemrég a lakosok által indított online petícióra válaszképpen.

A teljes közlemény elérhető itt.

A Terminátor 6 ízelítőjéhez pedig kattintsanak ide:

Schwarzenegger eltörpül ezek mellett a nők mellett

A Terminátor női mögött nem a körúti villamosfelújítás látható. Vagy mégis?

 

Figyelmébe ajánljuk