Bezár a balatonfüredi Mór24 étterem, ezt a tulajdonosok tudatták a Facebookon.
Albrecht Tamás és Almás Edit posztja arról szól, hogy 2020 nyarán vágtak bele a vállalkozásba, amelyet szeremprojektnek, ugyanakkor ősz hajszálaik és nevetőráncaik „megszaporítójának” neveznek.
„Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké. A MÓR24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek. Mérhetetlenül hálásak vagyunk, hogy támogattatok, inspiráltatok és szerettetek minket, hogy nyitott szívvel és gondolkodással fogadtátok a hozzánk annyira közel álló »small plate«- és natúrbor-koncepciót. Reméljük, maradandó nyomot hagytunk bennetek, és minden nálunk töltött étkezésre szívesen gondoltok vissza, az első kortytól az utolsó falatig” – írják.
A Mór24 kapott Bib Gourmand minősítést a Michelintől, és ezt idén is megtartotta. Ez az elismerés – emlékeztet a 24.hu – azoknak az éttermeknek jár, amelyek nagyon jó minőségű ételeket adnak megfizethető áron.
A Telex tavaly írt a tulajdonosokról, akik többek közt arról beszéltek, hogy a legtöbb vendég ma is ugyanazt az élményt keresi, amit a nyolcvanas években: regényméretű étlapot hatvanféle sertéskarajjal, és olyan mennyiségű körettel, hogy lefordul a székről, mire megeszi. A céljuk az volt, hogy ezen is változtassanak.
A koronavírus-járvány közepette indultak, és túlélték a nehéz időszakokat – legalábbis eddig.
A balatonfüredi étterem stábja néha Budapesten is főzött, legutóbb – mint a diningguide.hu hirdette – szeptember végén fogadtak vendégeket a Dérynében.
Az nem derült ki a Facebook-posztból, miért pont most hagyták abba a tulajdonosok, csak az, hogy nem örökre búcsúznak a vendéglátástól. Két hétvégén –péntek-szombat-vasárnap – tartanak még nyitva, az utolsó napjuk október 22-e lesz.
A címlapkép forrása az étterem Facebook-oldala