Óbudán épül a mormon egyház első magyarországi temploma

  • narancs.hu
  • 2023. október 10.

Lokál

Eddig Freibergig kellett menni a híveknek imádkozni.

Budapesten, a III. kerületben épül meg a mormon egyház első budapesti temploma szúrta ki a hvg.hu az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleményét. A mormon közösség több gyülekezeti házzal is rendelkezik Magyarországon, de a magyar hívőknek eddig a németországi Freibergbe kellett utazniuk, ha az egyház templomában akartak imádkozni.

A templom megépítését az egyház jelenlegi első elnöke, Russel M. Nelson már 2019 áprilisában bejelentette, a helyet azonban ezek szerint csak most találták meg hozzá. Az egyház közleménye szerint az óbudai templom egy 5,92 hektáros területen fog megépülni, a Kocsis Sándor utca és a Borsikafű utca sarkán. A tervek szerint egy egyemeletes, körülbelül 18 ezer négyzetméteres templom, valamint fogadóközpont és lakások is épülnek a területen az egyház dolgozói számára.

Az egyház hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint a mormon egyháznak Magyarországon több mint 5200 tagja van, az egyházi státuszt 1988-ban kapták meg a magyar kormánytól.

A közleményben lévő fotósorozat képaláírása szerint az egyház vezetői szeptember 26-án találkoztak Novák Katalin köztársasági elnökkel az amerikai Salt Lake Cityben, a beszélgetés témái között pedig szerepelt a Magyarországon épülő templom ügye is. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk