Hét autóbuszvezető betegedett le egyszerre, több Budakesziről érkező busz is kimaradt hétfő reggel

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Lokál

Vitézy Dávid szerint a Volánbusz rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt az agglomerációs vonalakra.

„Budakeszin és a Budakeszi úton nem lehetett felférni ma reggel a buszokra. A nap az átlagosnál is rosszabb volt: a műholdas forgalomirányító rendszer adatai szerint reggel 7 és 9 között a 22-es, 22A és 222-es vonalakon 35 db busznak kellett volna belépnie Budakesziről Budapestre, ehhez képest 21 db lépett be – ez az előírt szolgáltatás 60 százaléka” – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, volt közlekedési államtitkár. 

Vitézy szerint zsúfoltság mindig is előfordult, a régóta tervezett, de a beruházások felfüggesztése miatt ismét a levegőben lógó buszsávok híján a buszok sokszor a dugóban ragadnak Budakeszin. A dugók mellett ezúttal azonban a személyzethiány is tetézte a bajt: Vitézy szerint a Volánbusz az utóbbi időben rendszeresen nem adja ki az előírt mennyiségű buszt a kék agglomerációs vonalakra.

„Eközben persze a bezárt vasútvonalakon buszok tucatjai pótolnak vonatokat az ország más részein...”

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy „nem fér bele, hogy 10 buszból 4 kimaradjon a reggeli csúcsidőben.”

A Telex a kimaradt járatok miatt megkereste a Volánbuszt. A buszos társaság válasza szerint hétvégén és hétfő reggel hét autóbuszvezető betegedett meg, de az átcsoportosításoknak köszönhetően 7 és 9 óra között, így is átlagosan 2,5 perces követési idővel közlekedtek Budakesziről a helyközi elővárosi és az agglomerációs buszok. A Volánbusz szerint a járatok a forgalmi torlódások miatt a kérdéses időszakban 5-30 perces késéssel tudtak csak közlekedni, ezért az utasok elnézését kérik. Válaszukban leszögezték: az agglomerációs vonalakról nincsenek sem járművek, sem autóvezetők átcsoportosítva vonatpótláshoz.

(Címlapképünkön: Az új agglomerációs buszok átadása 2022. március 19-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk