Hétfőn érkezik Erdogan, ezekre a forgalomkorlátozásokra számíthatunk

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 16.

Lokál

Autokrata nem kedvez az autós közlekedésnek.

December 18-án Budapestre érkezik Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy részt vegyen  a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésén. A török delegáció érkezése miatt érvénybe lépő útlezárások nyomán a BKK több járata is rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik, és az utazási idő hosszabb lesz. A fővárosi lakosoknak a következő változásokra kell felkészülniük:

  • Közúton a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérnél 10-30 perces forgalomkorlátozásra kell számítani 11.20 és 12.10 között, majd a delegáció útvonalán. Várhatóan 11.40 és 12.40 között lezárják a Dózsa György utat és az Andrássy utat a Hősök terénél ünnepélyes fogadás és koszorúzás miatt.
  • 12.30 és 13.10 között 10 perces szakaszos, időszakos lezárásokra kell számítani az Andrássy út-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Attila út-Palota út-Dísz tér útvonalon és 12, illetve 14 óra között lezárják a Hunyadi János út - Dísz tér - Palota út útvonalat.
  • 18 óra és 18.40 között 10-20 perces szakaszos, időszakos lezárás lesz a Dísz tér - Palota út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Szent Gellért rakpart - Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart - Pázmány Péter rakpart - Dombóvári út - Rákóczi híd - Soroksári út - MÜPA útvonalon. 20.40 és 21.20 között a MÜPA - Vágóhíd utca - Mester utca - Könyves Kálmán körút - M5-ös autópálya kivezető szakasza - M0-s autóút - M4-es autóút útvonalon lesz forgalomkorlátozás. 20.50 és 21.30 között a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető úton kell 10-30 perces zárásra számítani.
  • A közösségi közlekedésben a delegáció útvonalán az érintett BKK-járatok forgalmában 10-15 perces korlátozás várható.
  • 11.20 és 12.10, valamint 20.50 és 21.30 között 10-30 percre lezárják a repülőtérre vezető utat, a zárások idején a 100E és a 200E buszok nem érintik a repülőteret. A 200E autóbusz 10 és 12 óra , valamint 20 és 22 óra között nem érinti a Liszt Ferenc Airport 2. terminál irányú Nemzetközi Posta Kicserélő Központ és a Cargo City elnevezésű megállót, illetve Budapest felé a Repülőmúzeum megállót.

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, használják a kötöttpályás közlekedést, elsősorban a metrót. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utak korlátozása miatt pedig érdemes lényegesen korábban elindulnia a repülőtérre azoknak, akiknek a gépe hétfőn 10 és 12 óra, illetve 20 és 22 óra között indul.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.