Ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Lokál

A hőség tönkretette a kifutópályát, a hiba kijavítása legalább egy hét.

A kifutópálya állapota miatt ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret – közölte a repülőtér csütörtök este az MTI-vel.

A repülőtér közleménye szerint a csütörtök este 18 órakor végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében – a legmagasabb szintű repülésbiztonsági előírásokat szem előtt tartva – a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

A hiba kijavítása az időjárástól függően legalább egy hetet vesz igénybe.

Az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charter járatot működtető partner légitársaságot tájékoztattak, hogy mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseket és erről az utasokat is tájékoztathassák. A Debrecenből induló és oda érkező utasokat arra kérik, hogy a járataikkal kapcsolatos információkról tájékozódjanak a légitársaságoknál, illetve az utazási irodáknál.

(Címlapképünkön: Munkások dolgoznak a Debrecen Nemzetközi Repülőtér kifutópályáján 2022. október 4-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk