In the sun, we' re gonna have some fun

  • narancs.hu
  • 2020. június 27.

Lokál

Sok napfény, derült ég várható, de azért előfordulhat néhol zivataros góc is.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán még Jász-Nagykun-Szolnok megyében lehet másodfokú riasztás. Szintén a zivatarveszély miatt Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mindeközben Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra.

Éjszaka a legtöbb helyen kiderül az ég, de északkeleten továbbra is előfordulhat néhány záporos, zivataros góc. Vasárnap is sok napsütés várható, emellett nappali gomolyfelhő-képződésre is számítani lehet. Leginkább a hegyek környezetében, helyi jelleggel fordulhat elő záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél éjszakára mérséklődik. A zivatarok környezetében ugyanakkor átmenetileg viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között valószínű.

Ahogy azt egy bizonyos Blondie - hétköznapi nevén Debbie Harry, anyakönyvezett nevén Angela Tremble - kiabálta a tétovázás legapróbb jele nélkül 1976-ban: Elő a szörfdeszkákkal! In the sun we' re gonna have some fun.

Neked ajánljuk