Jane Goodall Magyarországon járt és fákat ültetett

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 13.

Lokál

És beszédet tartott a Szigeten.

"Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes nap, minden egyes percben bárki tehet valamit azért, hogy jobb legyen a világ" - mondta Jane Goodall a gyerekeknek, miközben molyhos tölgyet, vadkörtét és berkenyét ültettek a Sas-hegyen, számolt be a Duna-Ipoly Nemzeti Park a honlapján, szúrta ki a hvg.hu.

Jane Goodall a magyarországi Jane Goodall Intézet meghívására érkezett Budapestre, a múlt héten először a Szigeten járt, hogy beszédet tartson a fesztiválozóknak, másnap pedig a Nemzeti Parkban ültetett őshonos fákat.

Jane Goodall a Sas-hegyen

Jane Goodall a Sas-hegyen

Fotó: dunaipoly.hu

 

"A sas-hegyi tölgyes – kiemelkedve kertvárosi környezetéből – őshonos erdei fajaival a nagy biológiai sokféleséggel rendelkező szárazföldi élőhelyeink közé tartozik – csakúgy, mint Magyarország más tölgyerdei" - áll a Nemzeti Park honlapján, ahol arról is olvashatunk, hogyan él együtt több száz faj a Sas-hegyen és hogyan igyekeznek a park tölgyeseit ellenállóbbá tenni, amiben most Goodall is segített.

"A Life4OakForests projekt keretében az özönnövények visszaszorításával, az erdőregenerációs folyamatok megsegítésével (a túlzottan elszaporodott cserjék visszaszorításával), illetve a tölgyek és a tölgyerdőkre jellemző növények ültetésével érjük el a tölgyesek természetesebbé válását."

A Jane Goodall által indított Roots&Shoots (Rügyek és gyökerek) program az embereket, elsősorban a fiatalabb generációt igyekszik megszólítani és inspirálni az őket körülvevő, nekik nem tetsző környezeti vagy társadalmi problémák megoldására.

Figyelmébe ajánljuk