Karácsony a méhlegelőt lekaszáló fidelitasosoknak: "Meg kellene tanulni kaszálni rendesen!"

  • narancs.hu
  • 2021. június 29.

Lokál

A főpolgármester szerint némi kártérítési kötelezettség azért kijárna a fiataloknak.

"Végülis hálás is lehetnék a Fidelitasnak, mert ha az igazi fideszes tempót tolták volna, még le is betonozták volna a méhlegelőt, hogy építhessen oda valamit magának Mészáros Lőrinc. Így „csak” a természetet tették tönkre, a fát pusztították, és kiállítottak magukról a cikiségi bizonyítványt" - írja Karácsony Gergely a Facebook-oldalán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap a Fidelitas önkéntesei egy fűkaszával nekiestek a Vadvirágos Budapest program egyik "méhlegelőjének", és lekaszálták a gyepet, mert az szerintük csak gaz. 

A főpolgármesteri sajtóosztály arra a kérdésünkre, hogy amúgy van-e bármilyen szankció ilyen esetben (például ha valaki önkényesen nekiállna kaszálni, füvet nyírni, vagy fákat kivágni például a Margitszigeten), azt választolták:

"Azt látjuk, hogy ezért az akcióért éppen elég büntetést kap a Fidelitas a kommentelőitől is."

Majd hétfő este a főváros zöldfelületeit kezelő FŐKERT Nonprofit Zrt. is megszólalt az ügyben és megosztották, hogy például egy fába is belevágtak a méhlegelőt lekaszáló fidelitasosok.

A főpolgármester minderre úgy reagált, hogy:

Ha továbbra is van kedvük egy kis társadalmi munkára, jelentkezhetnek a Főkertnél, van dolog bőven.

"Előbb persze meg kellene tanulni kaszálni rendesen, mert hát hiába költenek el súlyos tízmilliókat arra, hogy bebizonyítsák, én csak egy szemüveges budapesti vagyok, de emlékszem, hogy nálunk Nyírtasson, aki ilyen minőségű munkát végzett volna, alighanem bottal kergetik a határig. Az ifjú fideszeseknek a bottal kergetés helyett talán némi kártérítési kötelezettség azért kijárna. Addig is, a FŐKERT Nonprofit Zrt. szakemberei igyekeznek rendbe tenni, amit a srácok elszúrtak" - tette hozzá Karácsony.

Posztját végül azzal zárja, hogy: "Értem, hogy nekik ezt adták pártfeladatba, de inkább engem ekézzenek ész nélkül, mint a vadvirágos termőföldet, ha kérhetem. Messzebb vezet ez persze ennél, mutatja, hogy a Fidesznek még az új generációja is képtelen megérteni bármit, aminek köze van a XXI. századhoz, a változáshoz, a klíma- és természetvédelemhez, úgy egyáltalán: az életünkhöz. Mit várhatunk akkor az öreg fideszes politikusoktól?"

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk