Kávézó épül a főtéri közvécé helyére Vásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2024. február 2.

Lokál

A szomszédban, Szegeden is működik „Budi Büfé”.

Eredetileg nyilvános WC volt, később a közmunkások használták raktárnak, de sokak szépérzékét bántotta az a hódmezővásárhelyi, Kossuth téri épület, amelyet tavaly eldöntötték, hogy lebontják. Most kiderült, hogy mi kerül a helyére: egy kávézó-pavilon. 

A tervről beszámoló Szegeder nem mulasztotta el megemlíteni, hogy az egykori majolikacsempés közvécét négy éve még egy átépítéssel büfévé alakították volna.

Ez azért volt különösen érdekes terv, mert a megyeszékhelyen, Szegeden ugyanígy járt az Aradi vértanúk terén álló egykori nyilvános WC, amelyet, miután új funkciójában üzemelt tovább, a szegediek Budi Büfének neveztek el. Két ilyen átalakulásra pedig már lehet azt mondani, jelenség.

A vásárhelyi önkormányzati hírportál, a Hódpress pénteken már látványtervet is közölt a leendő kávézóról. A cikkből az derül ki, hogy a vásárhelyieket nagyon foglalkoztatja, milyen lesz a főtéri épület, amelyet 38 millió forintból épít egy budapesti vállalkozás, és a tervek szerint áprilisra állni fog.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk