Áttörés Kelet-Magyarországon: együtt fürdik immár kutya és ember

  • narancs.hu
  • 2018. április 29.

Lokál

Négylábú kedvenceket emleget a polgármester.

Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdő nyílik Tiszafüreden, a Morotva kerékpáros pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén.

Ez az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében.

Rexi strandra megy – Kutyaúszás legálisan

Hová mehet a gazdi, ha kedvencével akar megmártózni, s közben nem akarja megszegni a törvényt? Embert és állatot próbáló feladat, de nem lehetetlen.

Bár évről évre javulnak a négylábúak strandolási lehetőségei, azért még bőven fejtörést okoz a kutyatartóknak, ha a nyári hőség idején kedvenceikkel csobbannának.

Jogos elvárás, hogy a nyári turisztikai szezonban a közkedvelt üdülőhelyekre a kutyabarátok magukkal vihessék négylábú kedvenceiket, és a kutyák a kánikulában fürödhessenek – fogalmazott találóan Ujvári Imre polgármester. Ezzel megszűnnek azok a korábbi viták, amelyek a fürdőzők és a kutyások között alakultak ki esetenként a négylábúak jelenléte miatt.

Az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120–150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000–1500 négyzetméteres nagyságú zöld területet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben.

Egyszerre három kutyával lehet fürdeni, érvényes oltási igazolvánnyal. A belépés ingyenes.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk