Kell az oltás, hogy újra együtt lehessünk!

  • narancs.hu
  • 2021. február 18.

Lokál

Kisfilmmel kampányol az oltás mellett, az újranyitás érdekében a Főpolgármesteri Hivatal.

Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet – üzeni a Főpolgármesteri Hivatal most közzétett kisfilmje. Ahhoz, hogy újra kinyissanak az éttermek, a mozik vagy a kávézók, arra van szükség, hogy minél többen beadassák maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Erről beszél Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, Gerendai Károly és Marco Rossi Budapest új kampányában. A film végén Kulka Jánost is hallhatjuk.

Kell az oltás!

Kell az oltás, hogy újra együtt lehessünk! Kell az oltás, hogy étterembe, moziba, színházba mehessünk, hogy újra élettel legyen teli a városunk. Kell az oltás, hogy végre megölelhessük egymást! 👉 Nézzétek meg az Énbudapestem videóját, ahol művészek, vállalkozók, sportolók beszélnek arról, miért támogatják a védőoltást! #Budapest

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, February 18, 2021

A Főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás beadatásának fontosságára: Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! A film legfontosabb üzenete, hogy csak együtt tudjuk legyőzni a koronavírust és visszakapni a korábban megszokott életünket. Azt, amikor még lehetett  színházba, moziba, múzeumba, focimeccsre vagy étterembe járni. Most a védőoltás a kulcs, ami kitárja előttünk ezt az ajtót. A videóban ismert és népszerű közszereplők fordítják meg Budapest kultikus helyszínein a zárva táblát, szimbolikusan újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.

Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusa - emeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul, és alig várja, hogy a stadionok megteljenek újra élettel és szurkolókkal. Gerendai Károly üres étterméből, Winkler Nóra a látogatók nélküli, kihalt Kiscelli Múzeumból, Ónodi Eszter pedig a Corvin Mozi sötét és üres nézőteréről üzen. Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest. – zárja a filmet reménykeltő mondatokkal Kulka János mindenki által kedvelt hangja, keretezve és még inkább hangsúlyossá téve az üzenetet.

Most tehát mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba, ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben a védőoltás minél magasabb lakosságarányú beadása. A videó szereplői maguk is támogatják a védőoltást, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest.

Figyelmébe ajánljuk