Bezár egy XIII. kerületi iskola a koronvírus-járvány miatt

  • narancs.hu
  • 2021. február 22.

Lokál

Tíz napos zárva tartást rendeltek el.

Tíz napra bezár a a XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola a koronavírus-járvány terjedése miatt. – írja a hvg.hu.

A lap úgy tudja a bejelentés délelőtt történt az iskolában, ami után az idősebb diákok elindultak hazafelé, a kisebbek pedig az ügyeletben várják meg, hogy szüleik értük jöjjenek. A portál beszámolója szerint az iskola még nem küldött hivatalos értesítést a gyerekek szüleinek. Forrásaikra hivatkozva azt is közölték, hogy az igazgató információik szerint a jövő heti újranyitás után az órai maszkviselést is kötelezővé teszi majd az iskolában.

Az újság megkeresésére egyelőre sem az intézmény igazgatója, sem fenntartója, a Közép-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója nem reagált érdemben, így egyelőre nem tudni, hogy hányan és kik fertőződhettek meg az intézményben. 

A járvány terjedésével kapcsolatos friss adatokat itt osztottuk meg, míg arról, hogy gyerekekre milyen hatással lehet a járvány, illetve miért lenne indokolt az ő oltásuk is Dr. Balázs Péter egészségügyi szakértő nyilatkozott múlt héten lapunknak.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!