Bezár egy XIII. kerületi iskola a koronvírus-járvány miatt

  • narancs.hu
  • 2021. február 22.

Lokál

Tíz napos zárva tartást rendeltek el.

Tíz napra bezár a a XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola a koronavírus-járvány terjedése miatt. – írja a hvg.hu.

A lap úgy tudja a bejelentés délelőtt történt az iskolában, ami után az idősebb diákok elindultak hazafelé, a kisebbek pedig az ügyeletben várják meg, hogy szüleik értük jöjjenek. A portál beszámolója szerint az iskola még nem küldött hivatalos értesítést a gyerekek szüleinek. Forrásaikra hivatkozva azt is közölték, hogy az igazgató információik szerint a jövő heti újranyitás után az órai maszkviselést is kötelezővé teszi majd az iskolában.

Az újság megkeresésére egyelőre sem az intézmény igazgatója, sem fenntartója, a Közép-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója nem reagált érdemben, így egyelőre nem tudni, hogy hányan és kik fertőződhettek meg az intézményben. 

A járvány terjedésével kapcsolatos friss adatokat itt osztottuk meg, míg arról, hogy gyerekekre milyen hatással lehet a járvány, illetve miért lenne indokolt az ő oltásuk is Dr. Balázs Péter egészségügyi szakértő nyilatkozott múlt héten lapunknak.

Figyelmébe ajánljuk