Leszedetett egy gólyafészket az önkormányzat Létavértesen

  • narancs.hu
  • 2023. május 21.

Lokál

Bár a kéményt nem használták, a gólyák ürüléke parkoló autókra potyogott.

Létavértesen, a Kossuth utcában lévő konyhaépület kéményéről pénteken reggel leszedték a gólyafészket, és rácsot szereltek a helyére, hogy a gólyák ne férjenek hozzá. 

„De sajna próbálkoznak! Reggel óta köröznek ágakkal a csőrükben mindhiába. Most az egyik órák óta azzal próbálkozik, hogy a rácson át mégiscsak felépíti újra. Mi itt a környéken aggodalommal figyeljük, mikor törik el a lába” – olvasható egy helybeli szenvedélyes Facebook-posztjában, amelyhez képet is mellékelt. 

 

 

Az ATV riportja szerint a Hajdú-Bihar megyei hétezer lelkes város önkormányzata távolíttatta el a gólyafészket, mert bár az épületet, amelynek kéményén a madarak fészkeltek, nem használják, a közelben parkolnak az önkormányzati autók, amelyekre ráhullik a madarak ürüléke. A helyiek végül lebontották a rácsot.

A riportban megszólalt a hortobágyi madárkórház önkéntese, aki szerint természetkárosítás történt. Az ATV nem tudta elérni a város polgármesterét. A település Facebook-oldalán és honlapján kerestük, de vasárnap délelőtt még nem volt információ arról, miért bontották le a fészket.

A leadkép forrása ez a Facebook-poszt

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk