Lézershow-val bővítik a margitszigeti zenélő szőkőkutat

  • - palosm -
  • 2017. június 16.

Lokál

Shakira és lézer, kicsit túltolták a zenélő szőkőkút fejlesztését.

„Multimédiás videó- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel” bővítik a zenélő szökőkutat, amelyet nemrég üzemeltek be a nyári szezonra, méghozzá új zenei műsorrenddel, "vízképpel".

Biztosak vagyunk benne, hogy minden kisgyermek, kamasz, nagy- és kiscsalád, pár, egyedülálló férfi, nő és transznemű ember, középkorú és idős ugrál nap mint nap örömében, amikor meghallja a szökőkút zenei palettájára felkerült Shakira-, Ed Sheenan- és Justin Timberlake-slágereket.

false

 

Fotó: Főkert Zrt.

Így mondjuk a Beatlesnek és Pumukli dalának mennie kellett a levesbe, de haladni kell a korral, és meg kell ragadni minden alkalmat, hogy aktuális Disney-slágerekkel szórakoztathassuk a gyanútlan Margitsziget-használókat, főleg a védekezni legkevésbé képes gyerekeket! De hát úgy látszik, csak a Miki manó meséi és a Legyetek jók, ha tudtok szintű remekművek élhetnek túl évről évre!

És hát mi másért is mennénk a Margitszigetre, mint egy csobogással aláfestett Ed Sheenan-slágerért?!

A zenei jogdíjakért egyébként az üzemeltető Főkert Zrt. éves szinten körülbelül 200 ezer forintot fizet be az Artisjus Szerzői Jogvédő Irodának. Így olyan nagyszerű dalokat játszhat az este 9 órai, tizenhat számos műsorban, mint The Rolling Stonestól a 19th Nervous Breakdown vagy Vivalditól a Négy évszak.

A délutáni gyerekműsor enyhén szólva idejét múltnak és átgondolatlannak tűnik, de lehet, hogy csak nekünk vannak irreális elvárásaink. Így néz ki a programja:

Wolf Kati: Vuk dala

Halász Judit: A cinege cipellője

Faluvégi Fanni: Vaiana – Ahogy csillan a távoli fény

100 Folk Celsius: Miki manó

Füredi Nikolett: Jégvarázs – Legyen hó

Koncz Zsuzsa: Micimackó

Napoleon Boulvard: Legyetek jók, ha tudtok

Shakira: Zootropolis – Try Everything

De a szökőkút a jövőben még szebb és még hangosabb show-t tud majd, hiszen „a már meglévő, esti zenei show-val összedolgozva egy 30×15 méteres vízvászonra videó- és lézerprojektor segítségével látványos multimédia anyagokat lehet majd vetíteni” – írja a Főkert a Facebookon.

A lézervetítés ötletét a Fővárosi Közgyűlésnek Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek terjesztették elő, 19 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el. 

(A kép a Főkert Zrt. Facebook-oldaláról van.)

Figyelmébe ajánljuk