Megégett két tűzoltó, mert rossz ruhában mentettek életet

  • narancs.hu
  • 2019. január 31.

Lokál

Az Index értesülése szerint Szabolcs-Szatmár Bereg megyében két tűzoltó másodfokú égési sérüléseket szenvedett munka közben.

A portál szerint az eset szilveszter napján volt Győrteleken. Egy új, rossz ruha miatt megégess a szolgálatparancsnok keze, az eset után hetekig táppénzen volt. Álltólag két másik tűzoltó enyhébben sérült meg.

Az Index forrása szerint a problémák ellenére a tűzoltók életet mentettek, és kihoztak egy embert a házból.

A portál emlekezetett arra, hogy már másfél éve is felmerült a ruhák alkalmatlansága egy tesztelés során.

Az is vihart kavart a tűzoltók körében, hogy az eset nem került be a hírekbe, sőt állítólag a vezetők megfenyegették dolgozóikat: aki szivárogtat, az állását teszi kockára. Mindezt úgy, hogy az elmúlt hetekben több tűzoltó felmondott a szóban forgó parancsnokságon a rossz munkakörülmények miatt.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.