Mit csinálnak a részeg britek éjszakánként Budapesten?
bulinegyed_S_7934topstory_proc.jpg

Mit csinálnak a részeg britek éjszakánként Budapesten?

  • Gera Márton
  • 2018. október 3.

Lokál

A buliturizmus nyomába eredtünk a pesti éjszakában. Ízelítő a friss Magyar Narancsból.

Dagonyázás, sztriptíz, tankvezetés, balatoni vitorlázás – sok egyéb mellett ezeket kínálják azoknak, akik Budapestre érkeznek legénybúcsúzni. A legénybúcsús turizmus virágzik Magyarországon: nagyjából fél tucat cég segédkezik a mulatni vágyóknak, akik általában egy hétvégére jönnek Budapestre.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A Magyar Narancsban a budapesti buliturizmus nyomába eredtünk: bemutatjuk a vendéglátós és a szervezői oldalt, és körül járjuk azt is, miért népszerű a legénybúcsúsok körében a magyar főváros.

Jöjjön egy kis ízelítő a cikkből:

A Budapestre érkező legénybúcsúcsoportok a kocsmatúra mellett temérdek program közül válogathatnak. A szervezőcégek kínálatában balatoni vitorlázás, sárban dagonyázás, tankvezetés, helikopterezés, hőlégballonozás, sztriptízzel egybekötött vacsora, középkori ebéd és quadtúra is szerepel. Tankot 45 euróért lehet vezetni, egy kocsmatúráért viszont mindössze 10 eurót kell fizetni fejenként.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

 

A svájci székhelyű Pissup Tours 2001 óta szervez külföldi legénybúcsúkat, képviselőjük arról mesélt a Narancsnak, hogy Budapestet a jó hangulata, olcsósága és könnyű elérhetősége teszi ideális desztinációvá, de Prágával még mindig nem versenyezhet. Kuglics Linda úgy látja, mostanság némi visszaesés tapasztalható a legénybúcsú-turisták számát tekintve. További részletek a lapban.

A Budapestre irányuló buliturizmusról a friss Magyar Narancsban olvashatnak részletesen. A lapra itt fizethet elő:

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szüksége lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következő platformokon érhetők el online és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elő egy évre, fél évre, negyedévre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk