Nem csak a sofőrhiány sújtja a BKK-t

  • narancs.hu
  • 2017. november 14.

Lokál

Ellenőrből és irodistából is nagy hiány van.

A közlekedési vállalatnál lévő óriási sofőrhiány újabb szintjeiről ebben a ma reggeli megjegyzésünkben emlékeztünk meg.

Nincs elég buszsofőr a BKV-nál, már az is vezethetne, aki az irodában ül, ha van jogsija

Pedig náluk a kormányzás. Bizonyára sokan találkoztak már a budapesti buszok oldalán virító, rendkívül szellemes „Nálunk Ön kormányozhat!” feliratokkal, amelyekkel a BKV buszsofőröket próbál toborozni, már legalább nyár közepe óta. A vicces szlogen mögött azonban elég nagy a baj: „Szerelőket, mérnököket, irodában dolgozókat is bevetne a BKV, hogy elég járművezető legyen szolgálatban” – értesült a Népszava.

Délutánra az is kiderült, hogy a BKK-nál jóval kevesebb ellenőr dolgozik, mint amennyire szükség lenne – írja az Európai Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény alapján a 24.hu. Eszerint a BKK harmincöt (igény szerint további huszonegy) fő kölcsönmunkaerőt alkalmazna ellenőrként, illetve ügyfélszolgálatokra és adminisztratív feladatokra is minimum harmincöt főt igényelt a First Job munkaerő-kölcsönző cégtől.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.