Nem szeret strandra járni? Szerencsére van alternatíva!

  • Fizetett tartalom
  • 2021. május 16.

Lokál

Végre itt a nyár, és talán a meleg is velünk marad a következő hetekben, hónapokban. Ez az évszak a legtöbbünknek a nyaralásról, a kikapcsolódásról és a felhőtlen feltöltődésről szól, amit elképzelni sem lehet a vízpart és a hűsítő víz nélkül. Sokan vannak azonban azok, akiknek a strand sok szempontból inkább kellemetlen tortúra, mint frissítő kikapcsolódás, de ez nem jelenti azt, hogy nekik teljesen le kellene mondaniuk a felfrissülésről a kánikulában.

Egy jól kiválasztott kerti medence, gondosan kialakított környezetben bizonyos szempontból még többet is kínál, mintha ellátogatnánk egy zsúfolt strandra.

A strand egyik legkellemetlenebb velejárója - legyen az homokos tengerpart vagy valamelyik hazai tavunk - hogy sehogy se tudjuk elkerülni a cuccaink között összegyűlő rengeteg homokot, földet, koszt. A homok az autóban és az iszaptól összeragadt haj nem éppen kellemesek, kár elrontani velük az élményt. Ezzel szemben ha otthon hűsölünk a medence partján, garantáltan tiszták maradunk.  Az utazással sem kell bajlódnunk, így megkímélhetjük magunkat a dugóban ücsörgéstől és a hosszas parkolóhely keresgéléstől a kánikulában. Arról nem is beszélve, hogy a strandok parkolási díja általában jóval magasabb, mint az átlag városi parkoló zónákban.

 

Akár merevfalú medence, akár felfújható medence van a kertben, - a strandolással ellentétben - korlátok nélkül élvezhetjük a víz üdítő közelségét. Nincs belépő - bár az otthoni medencének is vannak költségei - és nincs nyitvatartási idő, ami lehetővé teszi, hogy akár éjszaka is fürdőzhessünk. Egy intex medence falának támaszkodva nézni a csillagokat saját otthonunkban, több mint tökéletes nyáresti kikapcsolódás.

A családi medence azoknak is tökéletes választás, akik szeretik gyermekeikkel szabadidejüket a vízparton tölteni: egy műanyag medence sokkal biztonságosabb, mint a strand, mégis szuper szórakozás minden korosztály számára.

 

 Aki úgy dönt, hogy megéri a beruházás, annak érdemes végig vennie néhány szempontont, melyek mentén biztosan jól tud választani. A kert mérete, a költségkeret, a betölteni kívánt funkciók és az, hogy milyen webshopból vásárolunk, mind fontos szerepet játszanak abban, hogy a végén elégedetten merüljünk el medencénk hűsítő vizében.

Neked ajánljuk

Ezeket fogadtuk meg a legtöbben 2023-ra

  • Fizetett tartalom

Az alábbi, 2023-ra vonatkozó best of újévi fogadalmak ugyan kifejezetten egy amerikai felmérés eredményei, de nem meglepő módon könnyen megtalálhatjuk a listában a saját titkos vagy kevésbé titkos vágyainkat is.

Kesergő a két öszvérhez

A Három óriásplakát Ebbing határában és az Erőszakik rendezője minden próbálkozás során méterekkel emeli a lécet önmaga előtt, s – mint mindig – most is gond nélkül libben át felette. McDonagh ezúttal is egy elszigetelt atmoszférában kutatja az „emberi” jelző jelentéstartalmát, amelyet magasztalásként és sértésként egyaránt alkalmaz.

Elveszetten

  • SzSz

A rendező 2019-ben, a Házassági történet promókörútján vette újra kezébe középiskolás kora kedves könyvét, Don DeLillo Fehér zaját. Nem nehéz rájönni, miért épp akkor: a regény hősei egy misztikus esemény hatására hirtelen megkérdőjelezik saját szokásaikat, érzései­ket, sőt az egész életüket. Meglehet, hasonlóan érez egy filmrendező is, akinek szekere épp az Oscarig vezető, rögös és értelmetlen úton döcög.

Minden bizonytalan

A videókat és installációkat készítő szlovák képzőművész elsősorban az ún. átrajzolt, leg­inkább újságokban, könyvekben és képeslapokon talált képeken alapuló munkáival vált ismertté. E sikeres, több magángyűjteményben is megtalálható művek nemcsak az emlékeinkben élő, hanem nyomaiban még mindig fel-felbukkanó, a volt szovjet blokk lakói számára nagyon is ismerős vizuális és történeti hagyományait dolgozták fel és írták újra.

Kibontakozik lassan

Egy walesi bányászfaluban nőtt fel az idén 81 éves John Cale, de már gyerekkorában a zene iránt mutatott érdeklődést. Orgonált a helyi templomban, később brácsázni kezdett, azután Londonban, majd New Yorkban folytatott zenei tanulmányokat, ahol Aaron Copland volt a mestere.