Nincs patkányinvázió a Merényiben, de azért belső vizsgálatot indítanak

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 29.

Lokál

Vajon mi lesz az eredmény?

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) "az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhírnek" minősíti és a leghatározottabban visszautasítja azokat a híreszteléseket, amelyek arról szólnak, hogy patkányinvázió van a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján – olvasható a kórház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az intézmény az RTL Klub Híradójának hétfői adásában elhangzottakra reagált, ahol egy a Merényi pszichiátriai osztályán dolgozó munkatárs beszélt arról, hogy egy patkány esett egy ápoló fejére, amikor leszakadt az álmennyezet. A kórház igazgatója elismerte, hogy valóban volt egy patkány a kórházban, de invázióról szó nincs.

A közleményt Kálmánné Juhász Ilona gazdasági igazgató jegyzi, és azt írja:

egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták,

és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el. Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek. A betegellátás továbbra is zavartalanul biztosított az intézményben.

Az RTL rejtett kamerás felvételeket is közölt az osztályról, ahol foltok látszódtak a mennyezeten – az ott dolgozók szerint az valószínűsíthetően patkányvizelet. De hogy valóban mi az, azt bizonyára a belső vizsgálat majd kideríti.

Addig is, míg az eredményre várunk, olvasgassuk, mennyit is költ a magyar állam az egészségügyre és arra, hogy emberhez méltó körülmények között gyógyuljanak a magyar betegek.

A kormány hiába fényezi magát, itt vannak az adatok: az uniós átlaghoz képest alig költ az egészségügyre Magyarország

Ezt majd mivel magyarázza ki a Fidesz? Az Eurostatot is Soros György pénzeli? Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat napokban közölt adatai szerint Magyarország a többi tagállam többségéhez képest sokkal kevesebbet fordít az egészségügyre.

Figyelmébe ajánljuk