Tüntetések a bulinegyedben: ma a vendéglátósok, holnap a lakók

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 29.

Lokál

A tét a szórakozóhelyek este 10 órai zárása is lehet.

Forró a levegő a bulinegyedben: ma este a Madách téren gyűltek össze Erzsébetváros vendéglátósai, akik az este 10 órás zárás ellen tiltakoztak, számolt be a HírTv. Attól félnek ugyanis, hogy ha a korlátozás életbe lép, tönkremennek.

A demonstrációnak volt előzménye, és lesz folytatása is: július végén ugyanis a kerület lakói vonultak utcára, és ezt teszik holnap is: az önkormányzat előtt fognak tüntetni az élhetőbb Erzsébetvárosért. „Augusztus 30-án délutánra tüntetést szervezünk az önkormányzat elé, és az illetékeseken kérjük számon, hogy miért csináltak disznóólat a lakhelyünkből! Minden támogatót, érdeklődőt, Budapest történelmi központjáért felelősséget érző embert szeretettel várunk" – írják az eseményről.

A vendéglátósok szintén megoldást szeretnének, azt mondják, tudják, hogy a sok hangoskodó vendég problémát okoz az ott lakóknak, de ők a hatóságoktól várják a megoldást: például több rendőr és biztonsági személyzet kellene az utcákra. Többen azt is elfogadható kompromisszumnak tartanák, ha megállapodnának egy időpontban este 10 és hajnali 4 között, amikor valóban bezárna az összes hely, de az este 10-es zárás indokolatlanul korán van. A demonstrálók ezért arra kérték az önkormányzatot, ne kockáztassák a „több ezer” (e kijelentést tekintsük költői túlzásnak – a szerk.) munkahelyet.

Korábban a hetedik kerület polgármestere, Vattamány Zsolt a Magyar Nemzetnek elmondta, rendeletet módosítanának, ami érintené többek között az utcák takarítását, mert a lakosságot a hangoskodás mellett a sok szemét is zavarja, megerősítenék a kerület rendészeti igazgatóságát, fokozott ellenőrzéseket végeznének és kocsmastopot hirdetnének, vagyis „az önkormányzat tulajdonában álló ingatlant, üzlethelyiséget a jövőben nem adnak ki, nem adnak bérbe szórakozó- vagy vendéglátóhely céljára”.

Neked ajánljuk