Nyári menetrendre áll át a BKV, vigyázni kell az erőforrásokra
Screenshot_2020-03-18_at_18.09.10.png

Nyári menetrendre áll át a BKV, vigyázni kell az erőforrásokra

  • Narancs.hu/MTI
  • 2020. március 18.

Lokál

Karácsony Gergely hónapokig tartó válsághelyzetre készül.

Csütörtöktől nyári menetrendre áll át a BKV, közölte Karácsony Gergely. Facebookon közvetített beszédében a főpolgármester azt mondta, arra számítanak, hónapokon keresztül fennmarad a válsághelyzet, ezért „be kell osztanunk az erőnket“, és amúgy is csökkent a közösségi közlekedés igénybevétele.

Az idősek ellátása és a közétkeztetés viszont kerületi hatáskör.

Felkészülnek arra is, ha a koronavírus-járvány miatt karantént kell kialakítani hajléktalan embereknek. Karácsony arról beszélt: a hajléktalanok között különösen sokan vannak olyanok, akiket a járvány súlyosan érinthet, hiszen az átlagnál idősebbek és rosszabb az egészségi állapotuk, ezért a főváros a kormánnyal együttműködve bővíti „azokat a helyiségeket, ahol a hajléktalan embereknek szállást biztosítanak“. Arra is készülnek, hogy sátrakat állítanak majd fel, ahol el tudják különíteni azokat, akiket "érint a járvány" - mondta.

A főpolgármester szólt arról is: a budapesti regisztrált álláskeresők továbbra is ingyen utazhatnak a BKV járatain. Mivel pedig az ehhez szükséges, havonta kiváltandó igazolás beszerzése "sok személyes kontaktussal jár", az előző hónapban kiállított igazolással is ki lehet váltani a havi bérletet.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes pedig arról beszélt, hogy a közszolgáltatások állapotát folyamatosan ellenőrzik, és ameddig lehet biztosítják azokat. Budapest saját forrásokból is próbál védőfelszerelést biztosítani az egészségügyi dolgozóknak, és hangsúlyozottan arra kérnek mindenkit, hogy csak különösen indokolt esetben keressék fel a háziorvost.

Figyelmébe ajánljuk