Nyugdíjazása előtt egy évvel mondott föl a postás

  • narancs.hu
  • 2023. április 15.

Lokál

Elkeseredett, mert a Magyar Posta csökkentette a munkaidejét. Az önkormányzat kitüntette.

8 óráról 6 órára csökkentették a munkaidejét a kübekházi postán dolgozó Czakó Jánosnénak. A kézbesítő számára ez jelentős bércsökkenést is jelent, amit méltánytalannak érzett most, a nyugdíjazása előtt egy évvel. Ezért úgy döntött, felmond, más munkát keres – írja a szeged.hu.

A Magyar Posta átszervezése városokat és falvakat egyaránt érint. Ahogy a szeged.hu fogalmaz, megy a matekozás, hol tudnának húzni a nadrágszíjon. Szegeden egy éve még tizenkilenc postahivatal működött, ősszel tizenkettőt bezártak, és arra lehet számítani, még kettővel kevesebb lesz. Az országos átszervezés várható volt, hiszen nagyon sokan nem írnak már papíron levelet, és a számlákat is online intézik, de ez nem jellemző mindenkire.

Az, ahogyan a Magyar Posta hozzáfogott a rendszer ésszerűsítéséhez, a számítógéppel nem rendelkező vagy azt nehezen kezelő, ráadásul nehezebben is mozgó idős embereket hozta kellemetlen helyzetbe.

A postahivatalok jövőjével együtt a dolgozóké is bizonytalan, és a történetnek voltak politikai vitákra is okot adó stációi:

A szeged.hu emlékeztet, épp a kézbesítésről mondta Nagy Márton, a gazdaságfejlesztésért – és a postaügyekért is – felelős miniszter, hogy azt a szolgáltatást továbbra is kötelező lesz fenntartani. De ha ez kötelező feladat, miért a vidéki kézbesítőkön akar spórolni az állami cég?

A kübekházi polgármester, Molnár Róbert és a postavezető, Széll Tímea a Jószolgálat Kék Szalaggal köszönte meg Czakó Jánosné kis híján harminc éves eddigi munkáját pénteken, a műszak végén.

 

A leadkép forrása a kübekházi hírszolgálat Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk