79 milliméter eső esett két nap alatt a Fertőnél

  • narancs.hu
  • 2023. április 15.

Lokál

Ez a havi csapadékösszeg duplája. 

Két napon át szinte az egész országban esett az eső, a legtöbb most Északnyugat-Dunántúlon, ahol az áprilisi havi csapadékösszeg országos átlagának –ami  körülbelül 40 milliméter – a duplája hullott az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Az északnyugati csücsökben, Fertőrákoson 79 millimétert mért az automata mérőállomás.

Ez azzal jár, hogy a térségben „jelentősen javult a talajállapot”.

szombat estig érvényes előrejelzés arról szól, hogy a Dunántúl nyugati, északnyugati harmadán összefüggő felhőzetre, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani.  Zápor, zivatar több helyen előfordulhat, tartós eső elsősorban északnyugaton.  A zivatarok környezetében erős széllökések lehetnek.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között lesz, ahol tartósan esik az eső, ennél hidegebb is lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk