Akadálymentesítettek három fitneszparkot Békéscsabán

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 15.

Lokál

Infografikán láthatják az autizmussal élők, hogyan kell használni az eszközöket.

Matricákon a megfelelő mozdulatsort megjelenítő ábrákat, rajzokat, infografikákat ragasztottak fel a három kültéri fitneszpark eszközeire Békéscsabán.

Szántó Tamás, a békéscsabai Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint ez az első alkalom, hogy autizmus szempontból „akadálymentesítenek” kondiparkokat.

Bár mindenhol kiírják, hogyan kell használni a kondiparkok eszközeit, az autizmussal élőknek még az írott információk is csak kismértékben nyújtanak támogatást. Az autizmussal élők számára zavaró lehet, hogy általában több eszköz van egy fitneszparkban, többen is edzenek ott, és zavaróak lehetnek számukra a fény- és zajviszonyok is, így mire oda jutnak, hogy használnák az eszközt, kérdés, hogy eszükbe jut-e, hogyan kell – magyarázta Szántó Tamás.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester elmondta, az Aut-Pont alapítvány székhelyén van a közterületeken lévőkhöz hasonló kondipark, amelyet rendszeresen használnak az ottani fiatalok. Szóba került, hogy a városban lévő kondiparkokat is igénybe vennék, a biztonságos használathoz azonban szükség van ezekre az ábrákra.

Erre az akadálymentesítésre 270 ezer forint támogatást adott az önkormányzat az alapítványnak. Minimális ráfordítás, de ami megvalósult belőle, mégis nagy segítség az autizmussal élőknek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk