Úgy tűnik, a nagyvárosokban is ritkítja a postákat a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Gazdaság

Falun már megtörtént a posták egy részének bezárása.

Kiderült Nagy Márton terve, nagyvárosi posták százait zárhatják be – írja az Mfor.hu. A portál szerint a kormány a postatörvény átírására készül, minek értelmében a jövőben elég lenne 30 ezer lakosonként egy postát fenntartani. Budapesten ez például mindössze 55 hivatalt jelentene.

Nagy Márton áprilisban arról beszélt, hogy a Magyar Postát hatékonyabban kellene működtetni, a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani. A kormány oldalán megjelenő, a postatörvény módosításáról szóló javaslat szerint egy 50 ezres Egerben eddig legalább két postát kötelező volt működtetni, eddig elég lesz egy. Vagy vegyük a főváros példáját: eddig Budapesten a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett mintegy 112 posta állt az ügyfelek rendelkezésére. A 30 ezres szabály alapján viszont a fővárosban elvileg elég lenne a jövőben csak 55 postát üzemeltetni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk