Ohióban egymillió dollár járhat annak, aki beoltatja magát

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. május 13.

Lokál

Hetente sorsolnak nyertest.

Ohio kormányzója egymillió dolláros (296 millió forintos) nyereményjátékkal akarja vonzóbbá tenni az oltakozást.

Mike DeWine kormányzó egy Twitter-bejegyzésben elismerte, egyesek szemében őrültségnek tűnhet az ötlet és kidobott pénznek gondolhatják, de mint kiemelte: az igazi veszteség az, ha valaki úgy veszíti életét a Covid-19 miatt, hogy ez már elkerülhető lett volna, ha beoltatja magát.

DeWine bejelentése szerint a koronavírus elleni vakcina legalább egy dózisával beoltott felnőtt ohiói polgárok közül öt héten át hetente sorsolnak ki egy nyertest, aki egymillió dollárt kap. A 18 éven aluli beoltottak között pedig hetente egy négyéves ohiói közösségi főiskolai ösztöndíjat sorsolnak ki, amely a tanulás költségeit, a kollégiumi díjat és a szükséges tankönyvek árát is fedezi. A nyereményjátékot a pandémia elleni védekezésre szánt alapból finanszírozzák.

Lisa Egbert, az Ohio Állami Orvosi Kamara elnöke közölte, hogy a szervezet támogatja a bejelentést, és egyúttal minden jogosult ohiói lakost arra buzdított, hogy a lehető leghamarabb oltassa be magát.

Ohióban a lakosság 36 százaléka, több mint 4,2 millió ember kapta meg keddig mindkét adag védőoltást, a lakosok 42 százaléka vette fel legalább az első adagot.

Figyelmébe ajánljuk