Online előadásokra áll át az Óbudai Egyetem

  • - zsip -
  • 2020. július 19.

Lokál

Az egyetem rektora és kancellárja erre utasította az oktatókat a szeptemberben induló szemeszterre. Egyéni konzultációkra, szemináriumokra van lehetőség személyes jelenléttel is, de a maszk viselése mindenkinek kötelező.

"Minden szakon, képzési szinten és munkarendben az előadásokat online munkarendben kell megtartani" – írta a lapunk birtokába került július 15-i utasításában az Óbudai Egyetem rektora, Kovács Levente és kancellárja, Ormándi Gabriella. A "2020-2021-es tanév I. félévének egyes oktatásszervezési feladatairól" kibocsátott közös rektori és kancellári utasítás rendelkezése szerint az online előadás történhet valós időben stream alapon, vagy rögzítve, feltöltött videófájl formátumban. Az online előadásokat az órarendben úgy kell elhelyezni, hogy arra külön napokat jelölnek ki, és kezdésük csak reggel 8 óra lehet.

A rektor és a kancellár engedélyezte a hallgatók személyes részvételével megtartott egyéni és csoportos konzultációkat, szemináriumokat, tantermi és laboratóriumi gyakorlatokat, de azokon mindenkinek kötelező az arcmaszk viselése, amelyekről kötelesek maguk gondoskodni.

További előírás, hogy az online előadások és a személyes jelenléttel megtartott órák között elegendő időt kell biztosítani a hallgatóknak az utazásra. A rektor és a kancellár rendelkezései arra engednek következtetni, hogy készülnek a koronavírus járvány újbóli kiteljesedésére, mivel arra utasították az oktatókat, hogy a hallgatók feltétlen személyes megjelenését igénylő tantárgyakat a félév első felére szervezzék.

A két intézményvezető az utasítás indoklásában a Rektori Konferencia Ülésén elhangzottakra, az EU Egyetemek Szövetségének ajánlására, a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatására hivatkoznak, amelyek a járványügyi helyzet készültségének fenntartását, a távolságtartást, az óvatosságot, a tömegközlekedésben a reggeli csúcsidők elkerülését javasolják. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Figyelmébe ajánljuk