Pingponglabda nagyságú jegek potyoghatnak az égből pénteken

  • narancs.hu
  • 2023. június 23.

Lokál

Érdemes lesz vigyázni. 

Jönnek az év eddigi legerősebb zivatarjai – írja az Időkép. A lap szerint az év eddigi legzivatarosabb napja lehet a pénteki. A légköri feltételek csúcsra vannak járatva a heves zivatarok számára, emiatt akár a legmagasabb piros figyelmeztetést, valamint riasztást is kiadhatja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép szerint akár pingponglabda nagyságú jegek is potyoghatnak az égből, de heves felhőszakadás és széllökések is lehetnek. Az érkező hidegfronthoz kapcsolódó viharokat nagy méretű jégeső is kísérheti: 2-3 centis jégdarabok, de néhol akár ennél is nagyobb, pingponglabda nagyságú jegek is potyoghatnak majd az égből.

 
Jégszemek a jégeső után a Bács-Kiskun megyei Tompán 2022. szeptember 29-én. Képünk illusztráció. 
Fotó: Donka Ferenc / MTI/Donka Ferenc
 

Emelett további veszélyt jelenthetnek majd a hőségzáró zivatarokhoz kapcsolódó heves széllökések, amik a 80-100 km/órás értékeket is elérhetik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk