Pofátlan trükkel verhetik át az utasokat a BKK jegykiadó automatáinál

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 20:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy ragasztószalaggal ügyeskednek a csalók.

A Facebookon jelezte egy majdnem pórul járt utas csütörtökön, hogy az egyik Széna téri jegykiadó automatánál trükkös csalók akarták átverni. A módszer lényege röviden annyi, ha jegyet vagy bérletet akarunk venni, hiába fizetjük ki és látjuk azt, hogy az automata jelzése szerint már kész is a nyomtatás, a jegy nem jelenik meg ott, ahonnan azt kézzel ki tudjuk venni. Mindez azért lehet, mert a kis kiadó ablak fölé valakik ragasztószalagot helyeznek el, s ezért nem esnek le a jegyek.

Az utas a helyszínen felhívta a jegykiadó automatákat üzemeltető Budapesti Közlekedési Központot, ahol azt tanácsolták neki, nyúljon be és próbálja meg letapogatni, hogy nem akadtak-e fel a jegyek valahol. Ekkor találta meg a ragasztószalagot és az arra rátapadt bérletét. Azt is látta, miután felszállt a villamosra, hogy két férfi matat valamit az automata kiadó nyílásánál, nem kizárt, hogy ők voltak azok, akik meg akarták rövidíteni.

A Budapesti Közlekedési Központnak elküldtünk néhány kérdést a témában, egyebek közt arról érdeklődtünk, hogy korábban is jelentkeztek-e már hasonló esetekkel náluk pórul járt utasok. Amint megkapjuk a válaszokat, közöljük.

Hasít a BKK: még egy lépéssel közelebb az elektronikus jegyrendszerhez?

A tesztüzem már egy buszon is elindult, a kérdés csak az: mikor mehet végre élesben? Elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elektronikus jegyrendszerhez kapcsoló jegyérvényesítők tesztelését egy buszon a fővárosban, közölte az MTI-vel a közlekedési társaság.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 01., 20:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...