Rémülten menekült a Városfejlesztési Bizottság a Ligetvédők elől

  • narancs.hu
  • 2016. április 14.

Lokál

Nagyot trükközött a főváros megint, nehogy véletlenül demokratikusan, átláthatóan és a helyiek érdekeit figyelembe véve döntsenek valamiről. A Ligetvédők közleménye.

Nagyot trükközött a főváros megint, nehogy véletlenül demokratikusan, átláthatóan és a helyiek érdekeit figyelembe véve döntsenek valamiről. Megszavazták ugyanis a VÉSZ-t, a másodikat. A Ligetvédők viszont bejutottak és megzavarták az ülést.


Trükkösen csak tegnap hirdették meg

a Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság rendkívüli ülését, amelyen a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ, nomen est omen) újabb verzióját fogadták el a fővárosi képviselők.


A Ligetvédők már elkérték a jegyzőkönyvet az ülésről,

amelynek az eredménye:

Gilyén Ince: Igen,

Tölgyes Norbert: Igen,

Szabó László: Igen,

Élő Norbert: Tartózkodik,

Riz Levente: Igen,

Ughy Attila: Igen,

Horváth Csaba: Nem,

Tálos Lőrinc: Nem.

Romok a Ligetben

Romok a Ligetben

 

 

A Ligetvédők számára hatalmas sikerélményt jelentett már az is, hogyan menekülnek ki a fővárosi képviselők azok elől az emberek elől a folyosóra, akiket tulajdonképpen képviselniük kellene.

Az előzmények ismeretében

a szavazás eredményétől nem is vártunk mást

– mondta el a helyszínen a Ligetvédők képviselője. A mai bizottsági üléssel a főváros lezárta azt a „partnerségi egyeztetést” a Városliget beépítésével kapcsolatban, aminek korábban legalább a formáját betartották. Most azonban azt sem: nem egyeztettek senkivel, és nem vették figyelembe a tiltakozók véleményét.

Külön fájlaljuk, hogy senkit sem érdekelt Ráday Mihály higgadt érvelése. A bizottság döntése mindezek miatt antidemokratikus volt és nem vette figyelembe a formai követelményeket sem.

Mindezek miatt a Ligetvédők tapssal, fújolással, kiabálással zavarták meg a szavazást. A fővárosi képviselők ezután

rémülten menekültek ki a bizottsági ülésről, még azt sem vállalták, hogy a Ligetvédők szemébe nézzenek.


Figyelmébe ajánljuk