Rendőrök élesztettek újra egy turistát az Andrássyn

  • narancs.hu
  • 2024. június 6.

Lokál

Jókor, épp jó helyen voltak az őrmesterek.

"Kisebb csoportosulásra lettek figyelmesek a VI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2024. június 4-én kora este az Adrássy úton. A csoport egy mozdulatlan nő mellett állt, egy férfi közülük épp azt próbálta megállapítani, hogy vannak-e életjelei" – tudósít a police.hu. Mint írják, a járőrpár azonnal a segítségre szoruló nőhöz sietett, akinek nem volt kitapintható pulzusa, nem lélegzett. "Tóth Norbert és Mihály Roland őrmesterek mentőt kértek a helyszínre, majd megkezdték a 74 éves nő életben tartását. A rendőrök felváltva folytatták a mellkaskompressziót, majd az életmentésbe bekapcsolódott egy újabb rendőri egység, Demeter Ferenc és Szabó Zoltán Lajos őrmesterek is.

A mentők pár perc alatt a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést, a rendőrök pedig az ő irányításukkal folytatták az ellátás segítését. Végül majdnem egy óra elteltével volt kimondható, hogy a küzdelem sikerrel járt, addigra tudták stabilizálni az idős asszony állapotát, akit a mentők kórházba szállítottak" – írja a rendőrségi hírportál.

Nyitóképünkön rendőrök és tűzoltók tartanak újraélesztési bemutatót a járókelőknek az újraélesztés világnapja alkalmából rendezett flashmobon a Keleti pályaudvar főbejárata előtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk