Soha ennyien nem voltak még a Budapest Pride-on

Lokál

Rekordszámú, mintegy húszezer résztvevővel zajlott a jubileumi, 20. Budapest Pride. A békés, bulis hangulatú vonulás az Operától a Lánchídon át a Tabánig tartott. Zene, tánc és mosolygó emberek: igazi tömeg az elfogadás jegyében. Képek.

Rengeteg ember, szuper hangulat és egy nagy nyári séta. Ez volt a 20. Budapest Pride, amely kifejezetten békés és nagyon jó hangulatban telt. Csöppnyi ellentüntetés színesítette csupán a vonulást, ám a tiltakozók maroknyi tömege semmilyen szinten nem zavarta meg a parádét (ahogy az Andrássy úti műbalhé sem). A legfőbb üzenet idén az volt, hogy „a hatalom szeretetét váltsa fel a szeretet hatalma, mely szeretet elfogadó és támogató emberekből közösségeket formál”.

A délután négy óra után indult mulatságot Fischer Iván nyitotta meg, üdvözlő beszédében elmondta, hogy mennyire fontos feladat családtagként feltétel nélkül szeretni, példát mutatva arra az elfogadó és aktív kiállásra, amely nélkül az LMBTQ közösségek társadalmi egyenlősége nem valósulhat meg.

false

 

Fotók: Németh Dániel

Milanovich Dominika a Budapest Pride szervezőinek nevében pedig úgy fogalmazott, elengedhetetlen, hogy a kormány által tervezett családvédő kampány diszkrimináció nélkül magába foglalja a szivárvány családokat, az azonos nemű párokat és transznemű embereket is. „Hisszük, hogy a család az, amit a benne lévő személyek akként határoznak meg!” – mondta a sajtószóvivő.

false

false

false

false

false

false

false

false

false

false

 

A menet fél hét után a Tabánban ért véget, a szélsőséges ellentüntetőket a rendőrség jól eltávolítva kezelte a felvonulóktól, különösebb atrocitásról nem kaptunk hírt.

Figyelmébe ajánljuk