Soroksáron hajléktalanszálló építésével riogatják a helyieket

  • narancs.hu
  • 2020. október 6.

Lokál

Szórólapon terjed a hazugság, ugyanis nem szálló épül, hanem többlakásos, bérelhető sorház.

„Hajléktalanszálló épülhet a kerület központjában (…) vége a nyugalmunknak” – áll egy Tiszta Soroksárért Társaság nevű szervezet által terjesztett szórólapon. Valójában azonban nem hajléktalanszállóról van szó, hanem egy többlakásos bérházról, amelyet az Utcáról Lakásba! Egyesület (ULE) építtet.

false

 

Fotó: facebook

„Az Utcáról Lakásba! Egyesület a lakhatáshoz való jogban hisz, és abban, hogy a szállókon alapuló hajléktalanellátó rendszernek meg kell változnia. Két lakhatási programunk van, amelyekben már több mint 70 ember talált otthonra, nagyrészt idős emberek és gyermekes anyukák. Mindannyian olcsó bérű lakásokban laknak. Az Egyesület idén év elején vette meg a második saját tulajdonú telkét Soroksáron, egyébként több más kerületben is működünk. Az új telken egy háromlakásos sorház építését készítjük elő, a tervünkről még a telek megvásárlása előtt hosszan egyeztettünk a kerület főépítészével, hogy az utcaképbe illeszkedő ingatlant létesítsünk, amely minden hatályos előírásnak megfelel” – írja közleményében az Utcáról a Lakásba! Egyesület.

Az egyesület tehát cáfolja, hogy hajléktalanszálló épülne a kerületben, és mint írják az egyesület korábban is egyeztetett az építkezésről Bese Ferenc polgármesterrel, akivel arról beszéltek, hogy a lakosságot közleményben, fórumon, és fogadóórán is tájékoztatják szükség szerint az építkezésről és az egyesület munkájáról. „Most levélben fordultunk Polgármester úrhoz és a kerületi képviselőkhöz, hogy ezeket a tájékoztató alkalmakat tartsuk meg, illetve szükség szerint egyeztessenek velünk a lakosság tájékoztatása céljából” – áll az ULE mai közleményében.

Figyelmébe ajánljuk