Székfoglaló a Cirkóban!

  • narancs.hu
  • 2014. december 11.

Lokál

Tessék helyet foglalni – de szó szerint ám! Ha a Cirkónak adományoz, még az is lehet, hogy a neve ott díszeleg majd egyik vagy másik széken, esetleg a kanapén.

Székeit és kanapéit ajánlja „megvételre” a Cirko-Gejzír mozi; támogatandó „Európa legkisebb mozija”. A hagyományos értelemben vett adománygyűjtésen valamivel túl is mutató akció során a „megvásárolt” székek – akár a színházakban – „viselni” fogják gazdájuk nevét, így bárki láthatja majd, hogy mondjuk M. Benjámin vagy R. Borka melyik helyet választotta magának.

false

Magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek ülőhelyért – a támogatással nemcsak a Cirkó jár jól, de ki-ki csökkentheti az adóalapját is (hiszen a mozi – közhasznú szervezetként – a támogatásról adhat igazolást). A széktulajdonosok neve (vagy a cége) nemcsak a zsöllyében lesz feltüntetve, de a mozi előterében és honlapján is megjelenik, szóval több fórumon is lehet menőzni, hogy milyen egy cool klubnak vagyunk tagjai és milyen illusztris társaságban.

„Elirigyeltük a színházaktól ezt a fajta adománygyűjtő kezdeményezést, és úgy gondoltuk, hogy mivel a Cirkó körül amúgy is erős törzsközönség alakult ki, a nézőkkel sokszor személyes kapcsolatot is ápolunk, hiszen gyakran találkoznak, reményeink szerint örülnének, ha még jobban magukénak érezhetnék a mozit, amit ezzel az akcióval tudunk biztosítani. Ez egy olyan támogatási forma, amivel az üzemeltető alapítványt, és magát a mozit is segíthetik, hiszen mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, mennyire nehéz ma az állami szervektől támogatást kapni, ezért minden lehetőséget igyekszünk megragadni” – mondta Garancsi Ágnes, a Cirkó mozivezetője.

Egy Cirkó-szék ára: magánszemélyeknek 50.000 forint, cégek számára 100.000. Míg a közkedvelt első soros Cirkó-kanapé magánszemélyeknek 100.000 forint, cégeknek pedig 200.000 forint, ha hisszük, ha nem vannak olyan elvetemült nézők, akik kifejezetten ezek miatt járnak ide, megy is értük a versengés.

Ha tehát adóalapot venne vagy moziszéket csökkentene, vagy fordítva, mindezt megteheti a Cirkónál.

Figyelmébe ajánljuk