Szilágyi Áron és Bródy János lettek a II. kerület díszpolgárai

  • narancs.hu
  • 2022. június 26.

Lokál

A posztumusz díszpolgári címet pedig Garas Dezső kapta.

A II. Kerület Díszpolgára Szilágyi Áron és Bródy János, a II. Kerület Posztumusz Díszpolgára Garas Dezső, jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Mint írja, a "II. kerület díszpolgári gálája évről évre azt mutatja meg, hogy a II. kerület különleges hely. Különlegessé teszi elhelyezkedése, számtalan természeti értéke, de ami a díszpolgári gála szempontjából fontos, hogy az itt élő emberek teszik egyedülállóvá. (...) Budán ahelyett, hogy azt néznénk, mi az, ami szétválaszt, azt keressük, mi köt össze minket."

A polgármester elmondta, hogy Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete:

  • A II. Kerület Díszpolgára kitüntető címet adományozta Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kardvívónak, aki a II. kerületben született és ott is nőtt fel. Ő a világ egyetlen férfi kardvívója, aki egyéni versenyzőként háromszor nyert olimpiai aranyérmet három egymást követő olimpián.
  • A II. Kerület Díszpolgára kitüntető címet adományozta Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes zeneszerzőnek, szövegírónak, akinek dalai "sokszor éles társadalomkritikát megfogalmazó kordokumentumok, iróniát sem nélkülöző vélemények, de írt vidám gyerekdalokat, megénekelt édes-bús szerelmeket és olyan hétköznapi dolgokat is versbe foglalt, mint egy személyi igazolvány".
  • A II. Kerület Posztumusz Díszpolgára kitüntető címet adományozta Garas Dezső, Kossuth-díjas színművésznek, rendezőnek, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának, aki 2000-ben az elsők között lett a Nemzet Színésze, élete utolsó hét évében pedig ismét a Nemzeti Színház művésze volt. A díjat Garas Dániel, Garas Dezső fia vette át.

A további díjazottakról itt olvashatnak bővebben.

A II. Kerület Díszpolgára Szilágyi Áron és Bródy János, A II. Kerület Posztumusz Díszpolgára Garas Dezső 2022-ben is...

Posted by Őrsi Gergely on Sunday, June 26, 2022

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk