Tarlós a CEU-ról: "Egyébként kiket képez?"

  • narancs.hu
  • 2018. december 5.

Lokál

Nem érte el a főpolgármester ingerküszöbét, hogy a városában volt a világ egyik legjobb egyeteme.

Kínos pillanatokat élhetett át Tarlós István főpolgármester az ATV stúdiójában, amikor azzal szembesítették, hogy a bécsi főpolgármester üdvözölte a CEU Bécsbe költözését.

Tarlós először azzal probálja meg rövidre zárni a láthatóan számára kényelmetlen témát, hogy a bécsi kolléga még új, nem tudja, mi a dolga, és mi nem a dolga.

Már ez is elég vad állítás, de igazán kínossá akkor válik az eszmecsere, amikor kiderül, Tarlósnak nemcsak véleménye nincs a CEU távozásáról, de azt sem tudja, mi az a CEU. (Vagy látványosan úgy tesz, mintha nem tudná.)

Tarlós azt mondja, hogy nem tudta ellenőrizni annak az állításnak a valóságtartalmát, hogy a CEU a világ egyik legjobb egyeteme "meg hasonlók", bár "sok ilyet hallott már".

Utána jön ez a szép mondatcsokor:

"Amennyit én az ügyről tudok, az annyi, amennyi igaznak látszik belőle; sosem avatkoztam ebbe a kérdésbe. Mert egyébként kiket képez? Milyen szakmákat képez ez az egyetem?"

Arra kérdésre, hogy tudta-e, milyen képzések vannak a CEU-n, Tarlós annyit mond, hogy nem volt az egyetemmel együttműködési megállapodása a fővárosnak.

Innentől pedig röpködnek az olyan állítások, hogy nem kompetenciája, nem tájékozódott, a CEU nem érte el az ingerküszöbét, és mivel nem volt hivatalos kapcsolata vele, nem szentelt fokozott érdeklődést neki.

Sőt, Budapest tényleges ügyeiről akarna beszélni ehelyett.

false

Figyelmébe ajánljuk