Tovább drágulnak a lakások a kibővített csok miatt

  • narancs.hu
  • 2019. február 12.

Lokál

Elsősorban Budapesten és a megyeszékhelyeken várható további áremelkedés.

Orbán Viktor vasárnap jelentette be, hogy többek között kibővítik a csok-ot, és júliustól már használt lakásra is igénybe lehet venni, továbbá eltörlik a korábbi, 35 millió forintos plafont.

Szülj gyereket és vásárolj!

Csak a két hitelprogram és az autóvásárlási ösztönző akció indul el az idén Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédében jelentette be a kormány új, hétpontos családvédelmi akciótervét. A részletekkel ma Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár állt elő.

A hvg.hu az ingatlan.com elemzésére hivatkozva arról ír, hogy az intézkedés nagyban hozzá fog járulni a lakások további drágulásához. Az előrejelzés szerint várhatóan az 55-80 négyzetméteres, budapesti és megyeszékhelyeken, illetve nagyobb vidéki városokban lévő ingatlanok drágulnak majd leginkább.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.