Több, emberemlékezet óta fennálló hőmérsékleti rekord dőlt meg

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 4.

Lokál

A nyár is rekordokat hozott, de már az ősz is.

Az ősz harmadik napján, kedden több, emberemlékezet óta fennálló rekordot döntött meg a hőség – közölte a HungaroMet szerdán.

Kedd hajnalban Budapesten, a János-hegyen csak 22,7 fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó országos és fővárosi hajnali melegrekord is.A korábbi országos csúcstartó Pannonhalma volt, ahol 1956-ban mértek 22,1 fokot, a korábbi fővárosi rekorder pedig Budapest Budakeszierdő állomás volt, ahol 1929-ben volt 20 fokos a minimum-hőmérséklet ezen a napon.

A délutáni országos melegrekord is megdőlt: ezen a napon Szerepen 1929-ben, illetve 1944-ben Békéscsabán 35 fokot mértek, de most szeptember 3-án az ország több pontján meghaladta ezt az értéket a napi maximum-hőmérséklet, Körösszakálon pedig 36,5 fok volt.

Kedden megdőlt a fővárosi napi melegrekord is: 1949-ben ezen a napon 34,5 fokot mértek Budatétényen, most pedig 35,1 fokkal Újpest döntötte meg a hetvenöt éves rekordot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.