Történelmi haderőfejlesztéssel a migráció és a terrorizmus ellen!

  • narancs.hu
  • 2018. február 8.

Lokál

Simicskó István annyira belelendült a katonásdiba, hogy épp csak azt nem mondta ki, hogy egy katona élete felér három civilével.

A Magyar Honvédség koszovói békefenntartó kontingense 18. váltásának kibocsátó ünnepségén tartott beszédében a honvédelmi miniszter megint megadta az irányt, azt mondta, hogy katonának lenni a legnemesebb feladat, mert nincs nemesebb annál, mint a nemzetet szolgálni.

Simicskó volt az egyébként, aki a nemzeti konzultációs turné karcagi állomásán Donald Trump könyvét ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, amelyben az amerikai elnök a mexikói határra vonatkoztatva azt írta, „a jó szomszédot a jó kerítés teszi”.

Ha most ebből nem is idézett, azt azért kifejtette, hogy a legnagyobb veszedelmet továbbra is Brüsszel és Soros más közéleti személyiségek jelentik, akik azt akarják, hogy az emberek elfelejtsék, meg kell erősíteni az európai értékeket – majd hozzátette, Brüsszel például a kötelező kvóta vagy a bevándorlás erősítésének kérdésében „versenyezteti” a tagállamokat. „Én azt vallom, hogy a téves úton való versenynél egy jól megfontolt és a helyes irányba megtett lépés többet ér. Magyarország megfontolt, bölcs és jó lépést tett az elmúlt 2,5-3 évben, és példát mutat Európa számos országának, Brüsszelnek meg különösen” – hangsúlyozta.

Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elkezdődött, s a következő években meghatározza a helyes irányokat. Ezek egyik célja az ország biztonságának szavatolása az új típusú kihívásokkal – mint a terrorizmussal és a migrációval – szemben. A miniszter szavai szerint ez egy történelmi időszakot eredményez a hadseregben: kicserélődnek a régi eszközök és új felszerelést kapnak a katonák, miközben nő az illetményük. Megérkeztek az AIRBUS A319-es szállító repülőgépek, és 100 új buszt is rendelt a honvédség, amelyek közül 40-et hamarosan át is adhatnak – fűzte hozzá.

Hogy a Zrínyi 2026 program elindult, az kétségtelen, még egy áprilisi közbeszerzés kapcsán adtunk hírt arról, hogy a Magyar Honvédség 25 mahagóni beépítésű, szőnyegborítású vitorlást szerzett be, egyenként 8,7 millió forintos áron.

Figyelmébe ajánljuk