Úgy tűnik, az egészségügyi vezetők nem nyitottak a civil segítségre

  • narancs.hu
  • 2018. július 18.

Lokál

Egy baráti társaság a János Kórház teraszát hozná rendbe, de még csak válaszra sem méltatják őket.

Egy baráti társaság úgy döntött, hogy ingyen, pusztán lelkesedésből rendbe tenné a János Kórház igencsak rossz állapotban lévő egyik teraszát. A kezdeményezésükről írtak is egy levelet a kórház vezetésének, azonban öt napja nem kaptak választ.

Mindez egy Facebookon terjedő posztból derül ki:

Pusztai Noémi

Na szóval... ez itt a János kórház beteg terasza... néhány baráttal és ismerőssel szívesen kitakarítanánk, rendbe hoznánk... Az igazgató felé írásban előre bejelentett ingyenes és lelkes takarítási...

A kezdeményezéshez azóta sokan szeretnének csatlakozni. Az Index megkereste a kórház vezetőségét, de egyelőre ők sem kaptak választ arra, hogy miért nem fogadták el a segítséget.

Nem ez az egyetlen eset, amikor a civil segítséget hárítják. A lap arról is írt korábban, hogy Ellenbacher Attila, egy jótékonykodó tévészerelő felajánlott mások által már nem használt, feleslegessé vált tévéket, amiket ő újított fel. Hiába, Kásler Miklós, aki időközben az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője lett, érintésvédelmi és műszaki garanciát is kért a tévészerelőtől; a mostani kórházigazgató, Polgár Csaba viszont boldogan megelégedett az ajándék tévékkel.

Figyelmébe ajánljuk