Új CAF-villamosokat venne a BKK

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. május 11.

Lokál

Novemberig kellene pénzt keríteni az 51 lehívható jármű megvételére. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalat megállapodásának köszönhetően további fél évig élhet opciós jogával a fővárosi közlekedésszervező cég.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben közölték: a szükséges anyagi forrás rendelkezésre állása esetén a korábban rögzített május 17. helyett

november 17-éig hívhatja le a főváros az opcióban szereplő 51 alacsonypadlós, akadálymentesített, klímával felszerelt villamost.

A járművek alapára már a 2014-es szerződéskötéskor is rendkívül kedvező volt, így a jelenlegi piaci környezetben jelentős megtakarítást jelentene, ha a BKK élhetne a szerződésben szereplő opcióval – írták.

Hozzátették: a Fővárosi Önkormányzat, valamint a BKK annak ellenére elkötelezett a fejlesztés megvalósítása mellett, hogy a koronavírus-járvány és a kormányzati döntések miatt rendkívül szűkös források állnak a rendelkezésére.

A BKK egyelőre nem tud élni az opciós lehívás lehetőségével,

de a Fővárosi Önkormányzattal együtt továbbra is azon dolgozik, hogy új CAF-villamosokat vásárolhasson – jelezték.

A tájékoztatás szerint jelenleg 73 CAF-villamos közlekedik Budapesten. Az újabb villamosok megrendelésével olyan vonalakon – elsősorban a külső kerületekben vagy a nagyobb lakótelepeken – is több akadálymentes jármű közlekedhetne, ahol ma egyáltalán nem, vagy csak alacsony darabszámmal járnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk