Új elnök lesz a Magyar Szakszervezeti Szövetség élén

  • narancs.hu
  • 2021. október 16.

Lokál

Kordás László azért mondott le, mert a DK politikusaként dolgozik tovább.

Új elnököt választ novemberben a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ), miután a konföderációt hat éven át vezető Kordás László szeptember 19-én lemondott, és a DK politikusaként folytatja. Az elnöki posztra Székely Tamás, a szövetség eddigi alelnöke pályázik – írja a Népszava.

November 19-re hívták össze a MASZSZ éves kongresszusát, amelyen az új elnököt is megválasztják. A tagszervezetek október 30-ig állíthatnak jelöltet a posztra.

A választást előkészítő bizottságot vezető Vasas-alelnök, László Zoltán a Népszavának elmondta: jelölt bárki lehet, aki tagja a szövetség valamelyik szervezetének és írásban elfogadja a felkérést.

A kiválasztási folyamatban több jelölt neve felmerült már, közülük aki biztosan elfogad egy ilyen felkérést, az a szövetség eddigi alelnöke, Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke - írta a lap.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk