Újra ingyenesen lehet strandolni a Római-parton

  • narancs.hu
  • 2024. június 28.

Lokál

A fürdőhely augusztus 20-ig lesz nyitva.

Június 28-án megkezdődik a Római-parti Plázs negyedik szezonja, a fürdőhely idén augusztus 20-ig lesz nyitva – tudatta Kiss László, a III. kerület újraválasztott polgármestere Facebook-oldalán.

A polgármester arról írt, Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását idén is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. „Az érintett partszakaszon a meder átvizsgálása és tisztítása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte” – tette hozzá Kiss László.

Bejegyzésében felhívta a figyelmet arra is, hogy fürdeni csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Plázs látogatói napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe.

🌊☀️🩴 Holnap nyitjuk a Plázst! 🌊☀️🩴 Június 28-án megkezdődik a Római-parti Plázs negyedik szezonja. A fürdőhely idén augusztus 20-ig lesz nyitva. Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelyének megnyitását természetesen az idei évben is a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, valamint szakhatósági engedélyeztetés előzte meg. Az érintett partszakaszon a meder átvizsgálása és tisztítása megtörtént, a föveny előkészítési munkálatait az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel együttműködve végezte. Fürdeni ebben a szezonban is csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva, a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakaszon lesz lehetőség, nyitvatartási időben, 10 és 19 óra között. A Római-parti Plázs gondozásáról fövenyőr gondoskodik, emellett a területen éjszakai őrzés is biztosított. A Plázs látogatói színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, valamint díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget vehetnek igénybe. A biztonságos kikapcsolódásról vízimentő szolgálat, illetve a Magyar Vöröskereszt Duna-parti Elsősegélynyújtó Szolgálata gondoskodik.

Posted by Kiss László on Thursday, June 27, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk